Apparaten verwijderen uit Jamf School

Als je een apparaat volledig uit Jamf School wilt verwijderen, moet je het eerst uitschrijven. Als je een apparaat uitschrijft, worden het MDM-profiel en alle geïnstalleerde profielen verwijderd. Als de optie ‘Verwijder deze app wanneer het beheerprofiel wordt verwijderd’ is ingeschakeld, worden ook beheerde apps verwijderd. Als het apparaat niet langer beheerd wordt, kun je het volledig uit Jamf School verwijderen. Er kunnen geen beheertaken worden uitgevoerd totdat het apparaat weer is ingeschreven.

Een apparaat verwijderen met behulp van Jamf School

  1. Ga in Jamf School naar Apparaten > Voorraad in de zijbalk.
  2. Schakel het aankruisvak in bij het apparaat dat je wilt uitschrijven.
  3. Klik op Hef beheer op en klik vervolgens op Schrijf apparaat uit.

Het apparaat wordt gemarkeerd als Unmanaged en het MDM-profiel wordt automatisch van het apparaat verwijderd.

Een apparaat uitschrijven op het apparaat

Als het apparaat niet online is, kun je het MDM-profiel handmatig verwijderen op het apparaat.

  1. Ga op het apparaat naar Instellingen > Algemeen > Apparaatbeheer.
  2. Selecteer ‘Jamf School Management’ en klik vervolgens op Verwijder om het beheerprofiel en eventuele beheerde configuratieprofielen die via Jamf School geïnstalleerd zijn, te verwijderen.
    Opmerking:

    Als je apparaat was ingeschreven via automatische MDM-inschrijving (voorheen DEP), moet je het aan dit apparaat gekoppelde profiel verwijderen in Apparaten > Automatische MDM-inschrijvingen of het apparaat in Apple School Manager uitschrijven bij de MDM van Jamf School in Apple School Manager.

Het apparaat verwijderen

Het verwijderen van een apparaat kan niet ongedaan gemaakt worden en kan alleen worden uitgevoerd op onbeheerde apparaten.

Vereisten

Als je een apparaat wilt verwijderen, moet je het apparaat uit beheer verwijderen.

  1. Ga in Jamf School naar Apparaten > Voorraad in de zijbalk.
  2. Selecteer het apparaat dat je wilt uitschrijven.
  3. Klik op Verplaats naar prullenmand en klik vervolgens op OK.